106415
Książka
W koszyku
Kuchnie narodowe mają na ogół wyraźne korzenie. Wyrastają z dwóch, trzech tradycyjnech produktów lub potraw. Kuchnia włoska słynie z makaronów, sosów pomidorowych i oliwy, meksykańska z ostrych sosów, kukurydzy, fasoli i świeżej papryki, domeną Francuzów są wina, sery, sosy. Niczego podobnego nie da się powiedzieć o kuchni żydowskiej - jest ona tyglem, w którym mieszają się różne tradycje, a tym samym i przeróżne potrawy. Żyd - tułacz nie stronił od dań spotykanych na szlaku swych wędróek pod warunkiem, że można je było przystosować do wymogów natury religijnej...
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej