106412
Book
In basket
Najlepsze na świecie pierogi Solejukowej / [redakcja Agnieszka Jeż]. - Warszawa : Edipresse Polska, copyright 2016. - 119, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 26 cm.
Mąka, jajko, olej, sól, woda – najprostsze składniki, z których Solejukowa lepi kulinarne arcydzieła. Ciasto to połowa sukcesu sławnych pierogów: druga kryje się w nadzieniu. Każdy znajdzie tu pierogi dla siebie: tradycjonaliści, szukający bardziej oryginalnych smaków, wegetarianie i lubiący mięso. Są tu pierogi klasyczne, smażone, zapiekane, sezonowe, całoroczne. Wszystkie przepyszne i wypróbowane. Od wydawcy: "W książce podaję różnorodne przepisy na pierogi: z farszem z mięsa, warzyw lub z owoców, z dodatkiem kaszy lub ryżu, na słono lub na słodko - co komu smakuje. Małe pierożki, klasyczne pierogi lub duży pieróg. Każdy znajdzie wśród tych przepisów coś dla siebie. Wszystkie wypróbowałam i zapewniam, że są doskonałe. Pierogi to danie uniwersalne - dobre o każdej porze roku, lubiane przez domowników i gości, Idealne do zamrażania i odgrzewania. No i tak łatwe do przygotowania. Pierogi Solejukowej rozsławiły wilkowyjską kuchnię w całej Polsce, a teraz mogą się pojawić na Waszym stole. Lepcie je więc i jedzcie na zdrowie!"[lubimyczytac.pl]
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 641/642[NAJ] (1 egz.)
Notes:
General note
U dołu okładki: Przepisy na najlepsze pierogi!.
Na okładce: Ranczo Wilkowyje.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again