106415
Książka
W koszyku
Niezwykłe połączenie książki kulinarnej, podróżniczej i obyczajowej. Autorka, miłośniczka i znawczyni kuchni chińskiej, uchodzi za prawdziwego eksperta w tej dziedzinie. Mnóstwo barwnych anegdot, ciekawostek i przepisy: od popularnych makaronów z wieprzowiną i frutti di mare po... pieczonego węża. Jak pisze autorka: to także opowieść o młodej Brytyjce, która wyjechała do Chin i jadła wszystko, niekiedy z zaskakującymi konsekwencjami...
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Shark's fin and Sichuan pepper : a sweet-sour memoir of eating in China, 2008.
Uwaga ogólna
Publ. klubu Świat Książki nr 8106.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej