96966
Książka
W koszyku
„Kucharka litewska” po raz pierwszy ukazała się w 1854 roku, a od czasu premiery doczekała się wielu wydań. Książka ta jest nie tylko zbiorem przepisów kulinarnych, ale również świadectwem swoich czasów - możemy się bowiem dowiedzieć, co się wtedy jadało. Książka niewątpliwie będzie inspiracją dla niejednej współczesnej kucharki. Opiera się na prostych i naturalnych składnikach oraz podaje praktyczne porady dotyczące prowadzenia kuchni.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Podstawa edycji: Kucharka litewska / Wincenta Zawadzka. - Wydanie 11 przerobione i powiększone. - Wilno, 1913. Rozdział Staropolskie miary i wagi na podstawie: Miary w kuchni. - Bielsko Biała, 2014.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej