106415
Book
In basket
Na kartach tej książki poezja i proza z różnych epok przeplata się z przepisami. Wykład Wokulskiego o jedzeniu ryb nożem i widelcem ilustruje przepis na pieczonego sandacza, a wizytę u bohaterów ,,Nad Niemnem" wieńczy receptura na nalewkę różaną, którą częstowano w saloniku Korczyńskich. W opowieści o literackich dziejach polskiej kuchni nie zabrakło też potraw z wigilijnego stołu opisanego w ,,Chłopach", ani słynnego bigosu z ,,Pana Tadeusza". Pod piórem wielu pisarzy nawet zwyczajne dania stawały się poezją. Zapraszamy do degustacji! ,,W malinowym chruśniaku" z pucharkiem mrożonego deseru malinowego - uczta dla zmysłów!
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 641/642 [Kuc] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 242-243. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again