106415
Książka
W koszyku
Na kartach tej książki poezja i proza z różnych epok przeplata się z przepisami. Wykład Wokulskiego o jedzeniu ryb nożem i widelcem ilustruje przepis na pieczonego sandacza, a wizytę u bohaterów ,,Nad Niemnem" wieńczy receptura na nalewkę różaną, którą częstowano w saloniku Korczyńskich. W opowieści o literackich dziejach polskiej kuchni nie zabrakło też potraw z wigilijnego stołu opisanego w ,,Chłopach", ani słynnego bigosu z ,,Pana Tadeusza". Pod piórem wielu pisarzy nawet zwyczajne dania stawały się poezją. Zapraszamy do degustacji! ,,W malinowym chruśniaku" z pucharkiem mrożonego deseru malinowego - uczta dla zmysłów!
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 [Kuc] (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 242-243. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej