106415
Książka
W koszyku
Po prostu - mięso z ziemniakami / [red. Magdalena Drukort]. - Poznań : Olimp Media, copyright 2012. - 141, [3] s. : ilustracje kolor. ; 25 cm.
Forma i typ
Dziedzina i ujęcie
Oddajemy w Twoje ręce 120 przepisów na dania z drobiu, cielęciny, wieprzowiny, wołowiny, a także królika, jagnięciny i dziczyzny. Prezentujemy specjały pieczone (również na grillu), duszone, gotowane i smażone. Znajdziesz tu m.in.: jogurtowe udka kurczaka, kaczkę na słodko, schab zapiekany w kapuście, pieczeń wołową nadziewaną szalotką, orzechowe pulpety z sosem śliwkowym, gulasz segedyński i sznycle wiedeńskie. Każdej recepturze na potrawę mięsną towarzyszy pomysł na przyrządzenie ziemniaków. Można je przecież zaserwować nie tylko gotowane, ale też smażone, pieczone w piekarniku lub na ruszcie z dodatkiem różnych przypraw czy sera, wreszcie w postaci frytek, smażonych w głębokim tłuszczu kulek albo kremowego purée.
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641/642 (1 egz.)
Strefa uwag:
Mięso z ziemniakami
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej