106415
Książka
W koszyku
Salicylany w jedzeniu i lekach Salicylany to sole kwasu salicylowego, czyli biologiczna substancja występująca naturalnie w wielu roślinach. Znajduje się ona również w produktach spożywczych oraz środkach przeciwbólowych i lekach, np. w aspirynie. Od ponad 100 lat jest wytwarzana chemicznie i dodawana przez przemysł spożywczy do wielu produktów. Salicylany nie są tolerowane przez niektóre osoby i często są nieodkrytą przyczyną wielu przewlekłych dolegliwości. Mimo że uczulenie na salicylany w medycynie znane jest od bardzo dawna, to jednak lekarze często je bagatelizują, a osoby zmagające się z uciążliwymi schorzeniami nie zdają sobie nawet sprawy, że mogą odczuwać nadwrażliwość na te substancje.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615.8 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Salicylate nicht für jeden verträglich. Wie sie salicylatintoleranz erkennen und salicylate meiden können
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej