106415
Book
In basket
Słodkości w insulinooporności / Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska. - Łódź : Wydawnictwo Feeria, 2021. - 276, [4] strony : fotografie, ilustracje ; 21 cm.
Słodko i zdrowo – czy to możliwe? Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba niemożliwe… ale od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi, a szkodzi. Chcesz go ograniczyć? A może już polecono ci, by go usunąć z diety? Ratunku! Jak żyć bez pysznych ciast i słodkich przekąsek? Na szczęście nie musisz z nich całkowicie rezygnować, nawet jeśli zmagasz się z nadwyżkowymi kilogramami, insulinoopornością czy cukrzycą typu 2. Dowodzą tego autorki Słodkości w insulinooporności, podkreślając, że to właściwe nawyki i umiar są fundamentem zdrowej diety. Żeby jednak uchronić się przed negatywnymi konsekwencjami jedzenia słodyczy, musisz wiedzieć, kiedy i na co możesz sobie pozwolić. Autorki podpowiadają: • co robić, żeby móc korzystać ze słodkich przyjemności, • jakie słodycze można bezkarnie jeść i w jakich ilościach, • jak odzwyczaić się od cukru dodanego, • czego używać zamiast cukru. W książce znajdziesz także całą masę prostych i szybkich przepisów na smakołyki, którymi będziesz mogła się delektować bez poczucia winy. Zajadając zdrowe (i słodkie) alternatywy dla sklepowych bomb kalorycznych, poprawisz swoje zdrowie, wysmuklisz sylwetkę i zyskasz świetne samopoczucie! Czy można chcieć czegoś więcej?
Availability:
All copies are currently on loan: sygn. 641/642 [Mak] (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Notes:
General note
Na okładce: 100 przepisów bez dodatku cukru!
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronie 270-273. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again