106415
Książka
W koszyku
(Smaki Zdrowia)
(Zdrowe Zdrowie)
Zastanawiasz się nad tym, w jaki sposób ograniczyć spożycie cukru? A może chcesz pomóc komuś choremu na cukrzycę w zmianie jego diety na zdrowszą? Przeczytaj książę "Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości" autorstwa Anny Reguły, a wszystko stanie się jasne. Wielu osobom wydaje się, że jeśli przestaną zajadać się słodkimi ciasteczkami i słodzić sobie napoje, takie jak kawa czy herbata, ograniczą spożycie cukru. Nic bardziej mylnego. Cukier jest wykorzystywany do produkcji żywności w masowej ilości. Sprawia to, że znajduje się tam, gdzie wcale się go nie spodziewamy. Jak rozpoznać, czy dana przekąska jest pozbawiona cukru, czy tylko taką udaje? Pomoże nam w tym książka "Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości". Autorka staje na wysokości zadania i wyjaśnia czytelnikom najważniejsze zagadnienia. Wiedza jest przekazana w sposób łatwy i czytelny. Anna Reguła wyjaśnia m.in., jak wybierać produkty z niskim indeksem glikemicznym i czym to tajemniczo brzmiące hasło w ogóle jest. Pokazuje też różnice między insulinoopornością a cukrzycą. Autorka zadała sobie również trud i przeanalizowała popularne diety. Wskazuje, które są bezpieczne dla cukrzyków, a których lepiej unikać. Dla wielu czytelników książka ta będzie deską ratunku, która pozwoli im wdrożyć zdrowe nawyki i uniknąć choroby.
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613.2 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Zawiera rozkładaną tabelę indeksu glikemicznego produktów.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 275-278.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej