106415
Book
In basket
Soczewica / Beata Pawlikowska. - Warszawa : Edipresse Polska, copyright 2018. - 309, [2] strony : ilustracje ; 19 cm.
Doskonała pozycja kulinarna z propozycjami przepisów opartych na jednym z najczęściej wykorzystywanych źródeł białka. Przekonaj się, jak możesz wykorzystać soczewicę, by jeść zdrowo i smacznie. Potrawy, które smakują, a zarazem pozytywnie wpływają na zdrowie naszego organizmu, są na wagę złota. Soczewica staje się bardzo często podstawą dań wegetariańskich oraz wegańskich. Jest tak, ponieważ ma w sobie spore pokłady białka oraz błonnika, które są potrzebne do właściwego funkcjonowania organizmu. To nie jedyne pożyteczne składniki, jakich źródłem jest soczewica. Ma w sobie bogactwo witamin i pierwiastków: przede wszystkim zawiera żelazo i magnez. Jej kolejną zaletą jest lekkostrawność oraz niska kaloryczność. W wyjątkowej książce od Beaty Pawlikowskiej: "Soczewica" poznasz różnorodne przepisy na dania z tytułowym składnikiem. Uda Ci się przyjrzeć marokańskiej zupie harira, podlaskim soczewiakom oraz biblijnemu chlebowi z soczewicą. Pozycja zawiera też autorskie pomysły na dania z soczewicą Beaty Pawlikowskiej. Wprowadzisz powiew świeżości do swojego codziennego jadłospisu.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 641/642 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: Ponad 100 autorskich przepisów sprawdzonych w mojej kuchni
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again