106415
Book
In basket
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina. Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. ?Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries? opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. ?Concepts in Wine Chemistry?, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie. Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii. Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 663/664 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Concepts in Wine Technology
Bibliography, etc. note
Bibliografia i literatura uzupełniająca na stronach [242-243].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again