Sorting
Source
Katalog zbiorów
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Status
available
(1)
unavailable
(1)
Branch
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(2)
Author
Ciołkowska-Paluch Grażyna
(1)
Czarnocka Agnieszka
(1)
Miklaszewska Mariola
(1)
Nizińska Anna (ogrodnictwo)
(1)
Salachna Piotr
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
2010 - 2019
(1)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Bukieciarstwo
(1)
Ikebana
(1)
Miód
(1)
Genre/Form
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Domain
Hobby i czas wolny
(1)
Kulinaria
(1)
2 results Filter
Book
In basket
(Smaki z Mojego Ogrodu ; 1/2020)
Z naszego poradnika dowiesz się jak powstaje miód, jakie są jego właściwości i rodzaje. Podpowiadamy jak założyć pasiekę we własnym ogrodzie. Prezentujemy krótki rys historyczny pszczelarstwa. I wreszcie proponujemy wiele przepisów na potrawy, w których wykorzystywany jest miód. Dodatek miodu do potraw zarówno ciast, jak i mięs zdecydowanie je uszlachetnia.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 641/642 [Cza] (1 egz.)
Book
In basket
ABC florystyki / Anna Nizińska ; zdjęcia i konsultacje: Mariola Miklaszewska, Piotr Salachna. - Wydanie 2, rozszerzone i uaktualnione. - Warszawa : Viridia AB, 2019. - 760 stron : fotografie kolorowe ; 24 cm.
Długo oczekiwane nowe wydanie najważniejszego podręcznika każdego florysty ABC florystyki. Mija 11 lat od pierwszego wydania książki i dlatego przygotowaliśmy jej nowe wydanie. Całkowicie zmieniliśmy szatę graficzną, dodaliśmy nowe zdjęcia oraz, co najważniejsze, uaktualniliśmy wiedzę florystyczną. Książka przedstawia nowe trendy wzornictwa wyrobów kwiatowych, dostępność roślin ozdobnych, a także nowe techniki florystyczne. ABC florystyki to rodzaj florystycznego elementarza dla osób pragnących zawodowo lub amatorsko związać swą działalność z tą dziedziną twórczości. Znajdziesz tu metody postępowania z materiałem roślinnym, zasady kompozycji i doboru barw, materiałoznawstwo roślinne, historię bukieciarstwa oraz podstawy botaniki i fizjologii roślin. Książkę wzbogacają praktyczne wskazówki dotyczące szeroko pojętych aranżacji okolicznościowych.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently on loan: sygn. 745/749 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again