Sortowanie
Źródło opisu
Kartoteka zagadnieniowa
(23)
Forma i typ
Artykuły
(21)
Czasopisma
(1)
Książki
(1)
Autor
Bednarz Hubert
(2)
Garbacik Katarzyna
(2)
Szaluś Piotr
(2)
Bagnarelli Bianca
(1)
Berger Miriam
(1)
Chołody Aleksandra Ewa
(1)
Clack Zoanne
(1)
Dzikowski Jakub
(1)
Długoński Łukasz
(1)
Flis Joanna
(1)
Gruszecka Karolina
(1)
Gulbicka Kamila
(1)
Hnatyszyn-Dzikowska Anna
(1)
Jurek Joanna
(1)
Kalinowska Natalia
(1)
Korczak Karol
(1)
Kowalczyk Adam
(1)
Kowalska-Wochna Elżbieta
(1)
Kościelny Robert
(1)
Kursa Weronika
(1)
Lewicki Grzegorz
(1)
Michalski Mateusz
(1)
Pelczyńska Marta
(1)
Rudawska Iga
(1)
Skubała Piotr
(1)
Skwaryło-Bednarz Barabara
(1)
Skwaryło-Bednarz Barbara
(1)
Urbańczyk Edward
(1)
Wojciechowska Martyna (1974- )
(1)
Wypych-Żółtowska Monika
(1)
Wyszkowska Zofia
(1)
Węgrzynowicz Monika
(1)
Zysk Wioleta
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(13)
2010 - 2019
(10)
Okres powstania dzieła
2001-
(5)
Kraj wydania
Polska
(23)
Język
polski
(23)
Temat
COVID-19
(2)
Dietetyka
(2)
Nastolatki
(2)
Odżywianie
(2)
Wpływ na zdrowie
(2)
Właściwości prozdrowotne
(2)
Zanieczyszczenie powietrza
(2)
Zdrowie środowiskowe
(2)
Środowisko przyrodnicze
(2)
Bioróżnorodność
(1)
Bisfenol A
(1)
Ból
(1)
Celiakia
(1)
Choroby odzwierzęce
(1)
Cukier
(1)
Cukrzyca
(1)
Degradacja środowiska
(1)
Diatomit
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dobrostan psychiczny
(1)
E-zdrowie
(1)
Genoterapia
(1)
Glikemia
(1)
Głodówka lecznicza
(1)
Informatyka medyczna
(1)
Kobieta
(1)
Koronawirusy
(1)
Kosmetyki
(1)
Krzemionka
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Leczenie
(1)
Leczenie bólu
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Napoje energetyzujące
(1)
Nastrój (psychologia)
(1)
Nałóg
(1)
Odpady z tworzyw sztucznych
(1)
Olej rzepakowy
(1)
Picie (czynność)
(1)
Praca
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Rak (med.)
(1)
Relacje międzyludzkie
(1)
Rośliny uprawne
(1)
Soja
(1)
Sport
(1)
Substancje słodzące syntetyczne
(1)
Surowce zwierzęce
(1)
Szarłat
(1)
Służba zdrowia
(1)
Tworzywa sztuczne
(1)
Wpływ na środowisko
(1)
Wykluczenie cyfrowe
(1)
Wykluczenie społeczne
(1)
Yerba mate
(1)
Zachowanie żywieniowe
(1)
Zdrowie fizyczne
(1)
Zdrowie psychiczne
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Środowisko człowieka
(1)
Życie
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywność transgeniczna
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Artykuł z czasopisma fachowego
(6)
Artykuł z czasopisma przyrodniczego
(4)
Artykuł z czasopisma lifestylowego
(1)
Artykuł z czasopisma naukowego
(1)
Artykuł z czasopisma popularnonaukowego
(1)
Artykuł z czasopisma psychologicznego
(1)
Artykuł z czasopisma regionalnego i lokalnego
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(10)
Kulinaria
(4)
Ochrona środowiska
(3)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Praca, kariera, pieniądze
(1)
Psychologia
(1)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(1)
23 wyniki Filtruj
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Rośliny na zdrowie / Kamila Gulbicka. // Vege.- 2023, nr 7-8, s. 20-23.
Dokument nadrzędny: Vege.
Korzyści zdrowotne wynikające ze stosowania diety roślinnej.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Zamach na zdrowie / Robert Kościelny. // Gazeta Warszawska. - 2016, nr 8, s. 19-22.
Dokument nadrzędny: Gazeta Warszawska.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Ziarno na zdrowie! / Adam Kowalczyk. // Działkowiec. - 2015, nr 1, s. 60-61.
Dokument nadrzędny: Działkowiec.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Gdy sport to nie zdrowie / Miriam Berger. // Charaktery. - 2015, nr 6, s. 72-75.
Dokument nadrzędny: Charaktery.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Wpływ yerba mate na zdrowie / Natalia Kalinowska. // Food Forum.- 2021/2022, nr 6, s. 98-101.
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Yerba mate, czyli ostrokrzew paragwajski, to drzewo rosnące w klimacie subtropikalnym Ameryki Południowej. W środowisku naturalnym można je spotkać w Paragwaju, Urugwaju, Argentynie i Brazylii. Z wysuszonych i zmielonych liści, a także patyczków tej rośliny przygotowuje się napar, który nosi taką samą nazwę - yerba mate. Czym jest yerba mate, skąd się wywodzi, jakie zawiera składniki, prozdrowotne właściwości.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Żywienie i zdrowie osób z celiaką / Wioleta Zysk. // Food Forum.- 2023, nr 4, s. 41-44.
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Brak okładki
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Dieta karniwora to styl odżywiania, którego jadłospis opiera się na mięsie, jajkach, tłuszczu zwierzęcym i ograniczonej ilości nabiału. Jest przykładem diety ketogenicznej. Post przerywany (ang. intermittent fasting, IF) to metoda odżywiania, która zakłada naprzemienne okresy postu i jedzenia.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Food Forum.
O zamienikach cukru i i ich wpływie na zdrowie.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Kod zdrowia / Grzegorz Lewicki. // Wprost. - 2013, nr 31, s. 74-75.
Dokument nadrzędny: Wprost.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Charaktery.
Wywiad z podróżniczką, autorką książek, inicjatorką projektu "Młode Głowy" Martyną Wojciechowską na temat zdrowia psychicznego nastolatków.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej