Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Kartoteka zagadnieniowa
(63)
Forma i typ
Artykuły
(63)
Autor
Kobus-Cisowska Joanna
(4)
Kożuszek Radosław
(3)
Marciniak Sandra
(3)
Mroczek Karolina
(3)
Dworniczak Mirosław
(2)
Długoński Łukasz
(2)
Mroczek Janusz R
(2)
(pr)
(1)
Antas Oliwia
(1)
Bartosiewicz Dorota
(1)
Brzeska Anna
(1)
Bąk Katarzyna
(1)
Choroszyński Mikołaj
(1)
Chołody-Pudełko Aleksandra
(1)
Dutkiewicz Agata
(1)
Dygas Małgorzata
(1)
Dziedziński Marcin
(1)
Dębek Katarzyna
(1)
Fogel Bartosz
(1)
Grzelczak Piotr
(1)
Gulbicka Kamila
(1)
Hasiak Joanna
(1)
Jamiołkowska Agnieszka
(1)
Jurek Joanna
(1)
Kaczmarek Sandra
(1)
Kalinowska Natalia
(1)
Kargulewicz Angelika
(1)
Karpiuk Dawid
(1)
Kawala Dawid
(1)
Kibil Iwona
(1)
Kornicka-Garbowska Katarzyna
(1)
Kowalczyk-Bednarczyk Joanna
(1)
Krzanowska Agata
(1)
Krzanowski Kacper
(1)
Kuczyńska Ewa
(1)
Kujac Katarzyna
(1)
Lewandowska Marlena
(1)
Maryon-Nowak Milena
(1)
Migocka-Patrzałek Marta
(1)
Mikołajczyk Klaudia
(1)
Miller Karolina
(1)
Mroczek Janusz
(1)
Nowicka-Misiewicz Beata
(1)
Piontek Kamil
(1)
Prais Dominika
(1)
Ptasiuk Weronika
(1)
Pudełko Bartosz
(1)
Rabska Mariola
(1)
Róg Joanna
(1)
Sakowicz Joanna
(1)
Sieczkowska Agata
(1)
Skubała Piotr
(1)
Skwaryło-Bednarz Barbara
(1)
Smolińska-Borecka Ewa
(1)
Spratling Cassandra
(1)
Stańczuk Wiktoria
(1)
Talaga-Duma Małgorzata
(1)
Telichowska Aleksandra
(1)
Tomaka Marek
(1)
Wilson Mark
(1)
Wittek-Smorąg Natalia
(1)
Wodzińska Justyna
(1)
Zawadzka Agnieszka
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(55)
2010 - 2019
(8)
Okres powstania dzieła
2001-
(14)
Kraj wydania
Polska
(63)
Język
polski
(63)
Temat
Żywność
(14)
Odżywianie
(10)
Bezpieczeństwo żywności
(7)
Jedzenie (czynność)
(7)
Zachowanie żywieniowe
(7)
Dietetyka
(6)
Kuchnia wegańska
(6)
Mięso
(5)
Nowa żywność
(5)
Sztuczne mięso
(5)
Weganizm
(5)
Wegetarianizm
(5)
Właściwości prozdrowotne
(5)
Kawa (napój)
(4)
Marnotrawstwo żywności
(4)
Psychodietetyka
(4)
Dieta niskowęglowodanowa
(3)
Jakość żywności
(3)
Oleje roślinne
(3)
Prawo żywnościowe
(3)
Gospodarka żywnościowa
(2)
Komórki macierzyste
(2)
Profilaktyka zdrowotna
(2)
Substancje dodatkowe do żywności
(2)
Wpływ na zdrowie
(2)
Żywność wzbogacana
(2)
Amerykanie
(1)
Antropologia jedzenia
(1)
Bary mleczne
(1)
Bioróżnorodność
(1)
COVID-19
(1)
Cholesterol
(1)
Cukier
(1)
Czekolada
(1)
Dieta FODMAP
(1)
Dieta cukrzycowa
(1)
Dieta fleksitariańska
(1)
Dieta niskokaloryczna
(1)
Dieta pudełkowa
(1)
Dzieci
(1)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(1)
Dziecko w wieku wczesnoszkolnym
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Fast food
(1)
Fałszowanie żywności
(1)
Fitosterole
(1)
Franczyza
(1)
Gastronomia
(1)
Gotowanie sous vide
(1)
Głodówka lecznicza
(1)
Głód
(1)
Halacha
(1)
Kakaowiec
(1)
Kaszrut
(1)
Ketogeneza
(1)
Kompulsywne objadanie się
(1)
Kuchnia żydowska
(1)
Kuchnie świata
(1)
Kulczycki, Jerzy Franciszek (ok. 1640-1694)
(1)
Kwasy tłuszczowe omega-3
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Lody (słodycze)
(1)
Mikroplastik
(1)
Nakazy i zakazy religijne
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Napoje energetyzujące
(1)
Nastolatki
(1)
Neofobia żywieniowa
(1)
Niedożywienie
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Ochrona danych osobowych
(1)
Ochrona roślin
(1)
Olej palmowy
(1)
Olej rzepakowy
(1)
Owady jadalne
(1)
Owoce egzotyczne
(1)
PRL
(1)
Palmy
(1)
Picie (czynność)
(1)
Piwo
(1)
Program lojalnościowy
(1)
Sprzedawcy w branży spożywczej
(1)
Słodycze
(1)
Tabu
(1)
Tworzywa sztuczne
(1)
Usługi cateringowe
(1)
Uzależnienie (nałóg)
(1)
Wielkanoc
(1)
Wielki Post
(1)
Yerba mate
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zamienniki spożywcze
(1)
Zanieczyszczenia żywności
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Zespół jelita drażliwego (IBS)
(1)
Znakowanie żywności
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Żydzi
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Europa
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Wiedeń (Austria)
(1)
Gatunek
Artykuł z czasopisma fachowego
(28)
Artykuł z czasopisma lifestylowego
(10)
Artykuł z czasopisma popularnonaukowego
(9)
Artykuł z czasopisma przyrodniczego
(6)
Artykuł z gazety
(4)
Artykuł z czasopisma psychologicznego
(2)
Artykuł problemowy
(1)
Artykuł z czasopisma ekonomicznego
(1)
Artykuł z czasopisma poradnikowego
(1)
Artykuł z czasopisma społeczno-kulturalnego
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(194)
Psychologia
(161)
Informatyka i technologie informacyjne
(122)
Praca, kariera, pieniądze
(109)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(106)
Kulinaria
(63)
Ochrona środowiska
(93)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(66)
Socjologia i społeczeństwo
(58)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(53)
Historia
(46)
Kultura i sztuka
(43)
Edukacja i pedagogika
(41)
Nauka i badania
(38)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(34)
Inżynieria i technika
(28)
Media i komunikacja społeczna
(25)
Literaturoznawstwo
(23)
Rolnictwo i leśnictwo
(22)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(21)
Rozwój osobisty
(18)
Styl życia, moda i uroda
(18)
Biologia
(17)
Transport i logistyka
(17)
Geografia i nauki o Ziemi
(14)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(14)
Etnologia i antropologia kulturowa
(13)
Hobby i czas wolny
(12)
Zarządzanie i marketing
(12)
Podróże i turystyka
(10)
Kultura fizyczna i sport
(9)
Architektura i budownictwo
(8)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(8)
Religia i duchowość
(8)
Chemia
(7)
Fizyka i astronomia
(3)
Językoznawstwo
(2)
Archeologia
(1)
Filozofia i etyka
(1)
63 wyniki Filtruj
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
E-dodatki - nie takie straszne, jak je malują ? / (pr). // Żyj Zdrowo i Aktywnie. - 2014, nr 1, s. 16-17.
Dokument nadrzędny: Żyj Zdrowo i Aktywnie.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Dotyczy niskokalorycznej diety ketogenicznej – VLCKD skrót od Very Low –Calorie- Ketogenic Diet.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Psychodietetyka - z czym to się je? / Katarzyna Bąk. // Food Forum.- 2023, nr 4, s. 68-70.
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Autor
Forma i typ
Dziedzina i ujęcie
Dokument nadrzędny: Przegląd.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Uzależnienie od cukru to problem dotyczący wielu ludzi, którzy najczęściej nawet nie wiedzą o tym, iż mają do czynienia z nałogiem. Cukier potrafi uzależnić w takim samym stopniu jak alkohol, nikotyna czy narkotyki.
Brak okładki
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Właściwości prozdrowotne owadów jadalnych.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Mindful eating to nic innego jak zwracanie uwagi na jedzenie i skoncentrowanie się na jego doświadczaniu. Ideą jest delektowanie się chwilą, skupienie i pełna obecność podczas jedzenia.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Mrożona rozkosz / Mirosław Dworniczak. // Wiedza i Życie.- 2022, nr 8, s. [40]-45.
Dokument nadrzędny: Wiedza i Życie.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Opowieść o małej czarnej / Mirosław Dworniczak. // Wiedza i Życie.- 2020, nr 12, s. 27-31.
Dokument nadrzędny: Wiedza i Życie.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Programy lojalnościowe zgodne z RODO / Piotr Grzelczak. // Food Forum.- 2021/2022, nr 6, s. 105-107.
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Na jakie elementy należy zwrócić uwagę przy tworzeniu i uruchamianiu programów lojalnościowych w branży spożywczej. Jakie obowiązki mają organizatorzy programów lojalnościowych z punktu widzenia przetwarzania danych osobowych.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Rośliny na zdrowie / Kamila Gulbicka. // Vege.- 2023, nr 7-8, s. 20-23.
Dokument nadrzędny: Vege.
Korzyści zdrowotne wynikające ze stosowania diety roślinnej.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Vege.
Proces produkcyjny mięsa laboratoryjnego.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Dieta karniwora to styl odżywiania, którego jadłospis opiera się na mięsie, jajkach, tłuszczu zwierzęcym i ograniczonej ilości nabiału. Jest przykładem diety ketogenicznej. Post przerywany (ang. intermittent fasting, IF) to metoda odżywiania, która zakłada naprzemienne okresy postu i jedzenia.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej