Kulinaria
Sortowanie
Źródło opisu
Kartoteka zagadnieniowa
(63)
Forma i typ
Artykuły
(63)
Autor
Kobus-Cisowska Joanna
(4)
Kożuszek Radosław
(3)
Marciniak Sandra
(3)
Mroczek Karolina
(3)
Dworniczak Mirosław
(2)
Długoński Łukasz
(2)
Mroczek Janusz R
(2)
(pr)
(1)
Antas Oliwia
(1)
Bartosiewicz Dorota
(1)
Brzeska Anna
(1)
Bąk Katarzyna
(1)
Choroszyński Mikołaj
(1)
Chołody-Pudełko Aleksandra
(1)
Dutkiewicz Agata
(1)
Dygas Małgorzata
(1)
Dziedziński Marcin
(1)
Dębek Katarzyna
(1)
Fogel Bartosz
(1)
Grzelczak Piotr
(1)
Gulbicka Kamila
(1)
Hasiak Joanna
(1)
Jamiołkowska Agnieszka
(1)
Jurek Joanna
(1)
Kaczmarek Sandra
(1)
Kalinowska Natalia
(1)
Kargulewicz Angelika
(1)
Karpiuk Dawid
(1)
Kawala Dawid
(1)
Kibil Iwona
(1)
Kornicka-Garbowska Katarzyna
(1)
Kowalczyk-Bednarczyk Joanna
(1)
Krzanowska Agata
(1)
Krzanowski Kacper
(1)
Kuczyńska Ewa
(1)
Kujac Katarzyna
(1)
Lewandowska Marlena
(1)
Maryon-Nowak Milena
(1)
Migocka-Patrzałek Marta
(1)
Mikołajczyk Klaudia
(1)
Miller Karolina
(1)
Mroczek Janusz
(1)
Nowicka-Misiewicz Beata
(1)
Piontek Kamil
(1)
Prais Dominika
(1)
Ptasiuk Weronika
(1)
Pudełko Bartosz
(1)
Rabska Mariola
(1)
Róg Joanna
(1)
Sakowicz Joanna
(1)
Sieczkowska Agata
(1)
Skubała Piotr
(1)
Skwaryło-Bednarz Barbara
(1)
Smolińska-Borecka Ewa
(1)
Spratling Cassandra
(1)
Stańczuk Wiktoria
(1)
Talaga-Duma Małgorzata
(1)
Telichowska Aleksandra
(1)
Tomaka Marek
(1)
Wilson Mark
(1)
Wittek-Smorąg Natalia
(1)
Wodzińska Justyna
(1)
Zawadzka Agnieszka
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(55)
2010 - 2019
(8)
Okres powstania dzieła
2001-
(14)
Kraj wydania
Polska
(63)
Język
polski
(63)
Temat
Żywność
(14)
Odżywianie
(10)
Bezpieczeństwo żywności
(7)
Jedzenie (czynność)
(7)
Zachowanie żywieniowe
(7)
Dietetyka
(6)
Kuchnia wegańska
(6)
Mięso
(5)
Nowa żywność
(5)
Sztuczne mięso
(5)
Weganizm
(5)
Wegetarianizm
(5)
Właściwości prozdrowotne
(5)
Kawa (napój)
(4)
Marnotrawstwo żywności
(4)
Psychodietetyka
(4)
Dieta niskowęglowodanowa
(3)
Jakość żywności
(3)
Oleje roślinne
(3)
Prawo żywnościowe
(3)
Gospodarka żywnościowa
(2)
Komórki macierzyste
(2)
Profilaktyka zdrowotna
(2)
Substancje dodatkowe do żywności
(2)
Wpływ na zdrowie
(2)
Żywność wzbogacana
(2)
Amerykanie
(1)
Antropologia jedzenia
(1)
Bary mleczne
(1)
Bioróżnorodność
(1)
COVID-19
(1)
Cholesterol
(1)
Cukier
(1)
Czekolada
(1)
Dieta FODMAP
(1)
Dieta cukrzycowa
(1)
Dieta fleksitariańska
(1)
Dieta niskokaloryczna
(1)
Dieta pudełkowa
(1)
Dzieci
(1)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(1)
Dziecko w wieku wczesnoszkolnym
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Fast food
(1)
Fałszowanie żywności
(1)
Fitosterole
(1)
Franczyza
(1)
Gastronomia
(1)
Gotowanie sous vide
(1)
Głodówka lecznicza
(1)
Głód
(1)
Halacha
(1)
Kakaowiec
(1)
Kaszrut
(1)
Ketogeneza
(1)
Kompulsywne objadanie się
(1)
Kuchnia żydowska
(1)
Kuchnie świata
(1)
Kulczycki, Jerzy Franciszek (ok. 1640-1694)
(1)
Kwasy tłuszczowe omega-3
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Lody (słodycze)
(1)
Mikroplastik
(1)
Nakazy i zakazy religijne
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Napoje energetyzujące
(1)
Nastolatki
(1)
Neofobia żywieniowa
(1)
Niedożywienie
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Ochrona danych osobowych
(1)
Ochrona roślin
(1)
Olej palmowy
(1)
Olej rzepakowy
(1)
Owady jadalne
(1)
Owoce egzotyczne
(1)
PRL
(1)
Palmy
(1)
Picie (czynność)
(1)
Piwo
(1)
Program lojalnościowy
(1)
Sprzedawcy w branży spożywczej
(1)
Słodycze
(1)
Tabu
(1)
Tworzywa sztuczne
(1)
Usługi cateringowe
(1)
Uzależnienie (nałóg)
(1)
Wielkanoc
(1)
Wielki Post
(1)
Yerba mate
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zamienniki spożywcze
(1)
Zanieczyszczenia żywności
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Zespół jelita drażliwego (IBS)
(1)
Znakowanie żywności
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Żydzi
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Europa
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Wiedeń (Austria)
(1)
Gatunek
Artykuł z czasopisma fachowego
(28)
Artykuł z czasopisma lifestylowego
(10)
Artykuł z czasopisma popularnonaukowego
(9)
Artykuł z czasopisma przyrodniczego
(6)
Artykuł z gazety
(4)
Artykuł z czasopisma psychologicznego
(2)
Artykuł problemowy
(1)
Artykuł z czasopisma ekonomicznego
(1)
Artykuł z czasopisma poradnikowego
(1)
Artykuł z czasopisma społeczno-kulturalnego
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(196)
Psychologia
(164)
Informatyka i technologie informacyjne
(123)
Praca, kariera, pieniądze
(112)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(106)
Kulinaria
(63)
Ochrona środowiska
(93)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(68)
Socjologia i społeczeństwo
(62)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(55)
Historia
(46)
Kultura i sztuka
(43)
Edukacja i pedagogika
(42)
Nauka i badania
(38)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(35)
Inżynieria i technika
(29)
Media i komunikacja społeczna
(27)
Literaturoznawstwo
(23)
Rolnictwo i leśnictwo
(22)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(21)
Rozwój osobisty
(18)
Biologia
(17)
Styl życia, moda i uroda
(17)
Transport i logistyka
(17)
Geografia i nauki o Ziemi
(14)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(14)
Etnologia i antropologia kulturowa
(13)
Hobby i czas wolny
(12)
Zarządzanie i marketing
(12)
Podróże i turystyka
(10)
Kultura fizyczna i sport
(9)
Architektura i budownictwo
(8)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(8)
Religia i duchowość
(8)
Chemia
(7)
Fizyka i astronomia
(3)
Językoznawstwo
(2)
Archeologia
(1)
Filozofia i etyka
(1)
63 wyniki Filtruj
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Wpływ yerba mate na zdrowie / Natalia Kalinowska. // Food Forum.- 2021/2022, nr 6, s. 98-101.
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Yerba mate, czyli ostrokrzew paragwajski, to drzewo rosnące w klimacie subtropikalnym Ameryki Południowej. W środowisku naturalnym można je spotkać w Paragwaju, Urugwaju, Argentynie i Brazylii. Z wysuszonych i zmielonych liści, a także patyczków tej rośliny przygotowuje się napar, który nosi taką samą nazwę - yerba mate. Czym jest yerba mate, skąd się wywodzi, jakie zawiera składniki, prozdrowotne właściwości.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Nowy bezmięsny świat / Dawid Karpiuk. // Newsweek Polska.- 2019, nr 47, s. 102-106.
Dokument nadrzędny: Newsweek Polska.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Metoda gotowania sous vide. Na czym polega, co można w ten sposób przygotować i jakie korzyści płyną z próżniowego gotowania?
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Czy tworzywa sztuczne mogą przedostawać się do żywności? Jakie konsekwencje zdrowotne powoduje spożywanie tworzyw sztucznych. Czym jest mikroplastik i nanoplastik.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Vege.
Co ma zrobić rodzic małego weganina, który idzie do żłobka lub przedszkola?
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Poza przyjemnością / Katarzyna Kujac. // Vege.- 2023, nr 9, s. 32-37.
Dokument nadrzędny: Vege.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Food Forum.
Z biegiem czasu wykształcamy swój system odżywiania, styl jedzenia. Często zmienia się on przez okres życia i w większości jest silnie powiązany z kierującymi nami emocjami. Wyróżniamy dwa podstawowe style jedzenia : styl punktowy i styl przedziałowy.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Vege.
Dotyczy olejów roślinnych i ich wpływu na zdrowie człowieka.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Vege.
Marnowanie żywności stanowi problem o zasięgu ogólnoświatowym.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej