Loftus David
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Poradniki i przewodniki
(3)
Dostępność
dostępne
(8)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(3)
Wypożyczalnia Młodzieżowa
(1)
F.1 - Botaniczna
(1)
F.2 - Żeromskiego
(2)
F.5 Dorośli - Mickiewicza
(1)
F.6 Dorośli - Tańskiego
(2)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(665)
Kochanowski Jan
(490)
Loftus David
(-)
Konopnicka Maria
(425)
Popławska Anna (filolożka)
(403)
Fabianowska Małgorzata
(335)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Zarawska Patrycja (1970- )
(302)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(300)
Trzeciak Weronika
(262)
Steel Danielle (1947- )
(261)
Krasicki Ignacy
(251)
Włodarczyk Barbara
(250)
Ludwikowska Jolanta (1962- )
(246)
Boy-Żeleński Tadeusz
(244)
Leśmian Bolesław
(243)
Drewnowski Jacek (1974- )
(235)
Słowacki Juliusz
(233)
Roberts Nora (1950- )
(226)
Rzehak Wojciech (1967- )
(225)
Mosiewicz-Szrejter Maria (1971- )
(223)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(219)
Christie Agatha (1890-1976)
(218)
Zimnicka Iwona (1963- )
(212)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(205)
Goliński Zbigniew
(201)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(198)
Dug Katarzyna
(198)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(196)
Baczyński Krzysztof Kamil
(195)
Czechowicz Józef
(188)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(183)
Mickiewicz Adam
(183)
Orzeszkowa Eliza
(180)
Ławnicki Lucjan
(180)
Marciniakówna Anna
(175)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(167)
Braiter-Ziemkiewicz Paulina (1968- )
(162)
Shakespeare William (1564-1616)
(162)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(162)
Jachowicz Stanisław
(161)
Domańska Joanna (1970- )
(159)
Praca zbiorowa
(159)
Dumas Alexandre (1802-1870)
(154)
Prus Bolesław (1847-1912)
(154)
Kraszewski Józef Ignacy
(153)
Beaumont Émilie (1948- )
(152)
Szulc Andrzej
(152)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(148)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(147)
Nożyńska-Demianiuk Agnieszka (1964- )
(147)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(146)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(143)
Baudelaire Charles
(140)
Morsztyn Jan Andrzej
(139)
Lech Justyna
(138)
Prus Bolesław
(138)
King Stephen (1947- )
(137)
Strzałkowska Małgorzata (1955- )
(135)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(134)
Mazan Maciejka
(131)
Rolando Bianka
(131)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(129)
Astley Neville
(128)
Grimm Wilhelm (1786-1859)
(127)
Siemianowski Roch (1950- )
(127)
Lange Antoni
(126)
Baker Mark (1959- )
(125)
Królicki Zbigniew A. (1954- )
(125)
Kozłowska Urszula (1958-2018)
(124)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(123)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(122)
Goscinny René (1926-1977)
(121)
Tuwim Julian (1894-1953)
(121)
Sandemo Margit (1924-2018)
(120)
Szal Marek
(120)
Fabisińska Liliana (1971- )
(118)
Kraśko Jan (1954- )
(116)
Polkowski Andrzej (1939-2019)
(116)
Głowińska Anita
(114)
Coben Harlan (1962- )
(113)
Mortka Marcin (1976- )
(113)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(113)
Christie Agatha (1890-1976). Herkules Poirot
(112)
Doyle Arthur Conan (1859-1930)
(112)
Lenartowicz Teofil
(112)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(112)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(111)
Ross Tony (1938- )
(111)
Mróz Remigiusz (1987- )
(109)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(108)
Lien Merete (1952- )
(108)
Cieślik Donata
(107)
Drabik Wiesław (1956- )
(105)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(105)
Liebert Jerzy
(105)
Zarawska Patrycja
(105)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Kucharstwo
(2)
Składniki odżywcze
(2)
Flora bakteryjna jelit
(1)
Normy żywienia
(1)
Potrawy szybkie i łatwe
(1)
Układ pokarmowy
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Temat: miejsce
Francja
(1)
Grecja
(1)
Hiszpania
(1)
Maroko
(1)
Szwecja
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(4)
Poradnik
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(4)
Medycyna i zdrowie
(2)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Książka Happy Food. Przez żołądek do szczęścia to lektura obowiązkowa dla każdego, kto chce poznać dobroczynny wpływ jedzenia na nasze zdrowie. Można tam też znaleźć przepisy, dzięki którym zadbamy o zdrowie i dostarczymy organizmowi wartościowych składników czy też całe zestawy składników, które mogą na nas wpłynąć negatywnie. Z poradnika można dowiedzieć się, czego unikać, aby nie dopuścić do stanów zapalnych czy zminimalizować ryzyko wystąpienia depresji. Ogromna wiedza wynikająca z połączenia dwóch różnych środowisk - szef kuchni, który o jedzeniu wie niemal wszystko, a także dziennikarz naukowy, dla którego przekazywanie merytorycznych informacji, które mogą pomóc ludziom - to misja życiowa. Tak naprawdę sami decydujemy o tym, jakie produkty wybieramy, ale czy jesteśmy świadomi konsekwencji ich spożywania?
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 [Hap] (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: 50 pysznych dań kojących ciało i duszę!
50 pysznych dań kojących ciało i duszę! Przyprawiające o zawrót głowy fakty!Świadome odżywianie angażujące wszystkie zmysły! Śmieciowe jedzenie pogarsza nasz stan psychiczny i szkodzi planecie. Przyczynia się do epidemii otyłości, cukrzycy, przewlekłych chorób jelit, astmy, alergii pokarmowych i nietolerancji glutenu. Nie ma czasu do stracenia. Trzeba działać! Na szczęście istnieje takie jedzenie, które ma dobroczynny wpływ na naszą duszę, a także na środowisko, zrównoważoną produkcję żywności, dobro zwierząt oraz na nasze serce i resztę organizmu. Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart dzielą się poradami, co jeść, żeby lepiej się czuć. Przekazują najnowszą wiedzę naukową, a dzięki masie smacznych przepisów podpowiadają, jak zastosować ją w praktyce. Przekonują, że poczucie szczęścia gwarantuje nam nie tylko to, co najsmaczniejsze, lecz także to, co wspiera zrównoważony rozwój środowiska. Od spożywanych przez nas posiłków zależy bowiem nie tylko nasze zdrowie, ale i kondycja planety. To książka dla każdego, kto rozumie już, że ciało i umysł są ze sobą połączone oraz że dieta i flora bakteryjna mają w obu wypadkach decydujące znaczenie. Jak bakterie jelitowe wpływają na uczucia? Czym jest żywienie spersonalizowane? Co daje mindful eating? Na czym polega psychobiotyczny kurs gotowania? Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613.2 [Eks] (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642, 641/642 Magazyn (2 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Magazyn (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kulinarne wyprawy Jamiego to przygodowa książka kucharska, z mnóstwem przepisów na dania, których przygotowanie sprawi ci dużo frajdy i pozwoli przenieść się na chwilę do sześciu wspaniałych krajów, które niedawno odwiedziłem. Znajdziesz tu zarówno największe przeboje tamtejszych kuchni, jak i zupełnie nowe potrawy, które stworzyłem zainspirowany moimi wyprawami. Teraz łatwo odtworzysz u siebie w domu hiszpańskie paelle, marokańskie tażiny, włoskie risotta...
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641/642 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej