Technolodzy żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(8)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(4)
F.2 - Żeromskiego
(1)
F.5 Dorośli - Mickiewicza
(3)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(3)
Babicz-Zielińska Ewa
(1)
Barone Caterina
(1)
Błaszczak Agnieszka (tłumacz)
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Delia Antonino Santi (1945- )
(1)
Drozdowski Bronisław
(1)
Laganà Pasqualina
(1)
Mazzù Francesco
(1)
Melcarne Lucia
(1)
Parisi Salvatore (1970- )
(1)
Synowiecki Józef
(1)
Tomasik Piotr
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Odbiorca
Dzieci
(15998)
6-8 lat
(9340)
0-5 lat
(7382)
9-13 lat
(6960)
Młodzież
(6911)
Technolodzy żywności
(-)
14-17 lat
(4586)
Szkoły wyższe
(3455)
Szkoły średnie
(1094)
Szkoły podstawowe
(366)
Studenci
(199)
Rodzice
(167)
Poziom podstawowy
(135)
Szkoły ponadgimnazjalne
(115)
Lekarze
(97)
Bibliotekarze
(90)
Nauczyciele
(77)
18+
(70)
Dorośli
(70)
Technikum
(69)
Szkoły zawodowe
(64)
Prawnicy
(59)
Pedagodzy
(45)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(44)
Poziom średniozaawansowany
(41)
Gimnazja
(40)
A2 (poziom biegłości językowej)
(38)
Psycholodzy
(38)
Menedżerowie
(34)
Licea
(32)
Inżynierowie
(31)
Klasa 1.
(31)
Klasa 2.
(31)
Uczniowie szkół średnich
(31)
A1 (poziom biegłości językowej)
(26)
Klasa 3.
(25)
B2 (poziom biegłości językowej)
(24)
B1 (poziom biegłości językowej)
(21)
Fizjoterapeuci
(20)
Przedsiębiorcy
(20)
Przedszkola
(19)
Kobieta
(18)
Uczniowie
(18)
Klasa 4.
(17)
Aplikanci
(16)
Nauczanie początkowe
(15)
Klasa 5.
(14)
Klasa 7.
(14)
Logopedzi
(14)
Poziom zaawansowany
(14)
Urzędnicy
(13)
Klasa 6.
(11)
Pracodawcy
(11)
Pracownicy socjalni
(11)
Specjaliści ds. kadr
(11)
Adwokaci
(10)
Chemicy
(10)
Pediatrzy
(10)
Radcy prawni
(10)
Architekci
(9)
Dietetycy i żywieniowcy
(9)
Ekonomiści
(9)
Klasa 8.
(9)
Poziom rozszerzony
(9)
Psychoterapeuci
(9)
Chirurdzy
(8)
Farmaceuci
(8)
Kosmetolodzy
(8)
Księgowi
(8)
C1 (poziom biegłości językowej)
(7)
Doradcy podatkowi
(7)
Elektrycy
(7)
Szkoły ponadpodstawowe
(7)
Dermatolodzy
(6)
Nauczyciele matematyki
(6)
Nauczyciele nauczania początkowego
(6)
Nauczyciele przedszkoli
(6)
Pracownicy naukowi
(6)
Pracownicy samorządowi
(6)
Socjolodzy
(6)
Szkoły policealne
(6)
Chorzy
(5)
Dziewczęta
(5)
Kosmetyczki i kosmetycy
(5)
Lekarze rodzinni
(5)
Osoby w wieku starszym
(5)
Rysownicy
(5)
Szkoły artystyczne
(5)
Terapeuci
(5)
Terapeuci zajęciowi
(5)
Trenerzy i instruktorzy sportowi
(5)
Informatycy
(4)
Inżynierowie budownictwa
(4)
Kolekcjonerzy
(4)
Nastolatki
(4)
Nauczyciele języka polskiego
(4)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(4)
Politycy
(4)
Poziom wyższy średniozaawansowany
(4)
Położne
(4)
Pracownicy pomocy społecznej i pracy socjalnej
(4)
Temat
Żywność
(4)
Substancje dodatkowe do żywności
(3)
Technologia żywności
(3)
Biofilmy
(1)
Jakość żywności
(1)
Mikrobiologia
(1)
Pałeczki okrężnicy
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Gatunek
Podręcznik
(3)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 663/664 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W tomie 1 przedstawiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 663/664, 663/664 Magazyn (2 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/68 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tom 2 obejmuje zagadnienia: - charakterystyka sacharydów, lipidów, białek - właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów - chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania - nowoczesne metody oznaczania białek żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 663/664, 663/664 Magazyn (2 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/68 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W tomie 3 przedstawiono charakterystykę odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności, chemiczne i biologiczne właściwości witamin, także odżywcze i funkcjonalne cechy masła. Opisano alergeny występujące w surowcach i produktach żywnościowych, a także zaprezentowano najnowsza wiedzę na temat mutagennego, rakotwórczego i przeciwrakotwórczego działania wielu związków zawartych w żywności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 663/664, 663/664 Magazyn (2 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej